Åpning av Nasjonal Sikkerhetsmåned 2018

27. september 2018 kl. 09:00 - 12:00Gratis
Laster Arrangementer
 • Dette event har allerede funnet sted.

Hvordan avsløre skadelig e-post og svindel?

Nasjonal sikkerhetsmåned er en årlig kampanje for økt kunnskap om informasjonssikkerhet. Hensikten er å tilrettelegge for en nasjonal dugnad med mål om en tryggere digital hverdag, noe som bidrar til økt verdiskaping og velferd.

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) har koordinert Nasjonal sikkerhetsmåned i oktober hvert år siden 2011, i samarbeid med ENISA, EUs informasjonssikkerhetsorgan.

Under denne dugnaden anbefaler vi alle bedrifter å gjennomføre opplæring av de ansatte, og tilbyr gratis sikkerhetsopplæring til alle virksomheter med mindre enn 20 ansatte.

Bestill sikkerhetsopplæring her

Åpningsarrangement med sentrale samarbeidspartnere
Årets åpningsarrangement vil finne sted 27. september på OsloMet i Pilestredet 32. Vi gjennomfører en halvdags¬konferanse fra kl. 09.00 til kl. 12.00. Dørene åpnes kl. 08.00.

Ler mer om åpningsarrangementet her

Både presse og samarbeidspartnere som Justis- og beredskapsdepartementet, Kripos, Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi) og BITS er invitert, og flere av disse vil bidra med innlegg.

Fidus-prisen 2018
Årets Fidus-pris blir også utdelt under åpningsarrangementet på OsloMet. Den går til den bedriften eller offentlige virksomheten som har utmerket seg best innenfor informasjonssikkerhet i året som har gått. Tidligere vinnere inkluderer blant andre Skandiabanken og Coop Handel Norge AS.

Tilbyr gratis opplæringspakke
Som innhold til Nasjonal sikkerhetsmåned utarbeider NorSIS med samarbeidspartnere hvert år en opplæringspakke i informasjonssikkerhet. Dette programmet er nyttig for alle ansatte uansett type virksomhet, og inneholder generelle, grunnleggende råd som gjelder både privat og på jobb.

Opplæringspakken er gratis for virksomheter med inntil 20 ansatte. For større virksomheter vil prisen bli justert i forhold til antall ansatte.

Sammen mot skadelig e-post og svindel på nett
Tema for Nasjonal sikkerhetsmåned 2018 er skadelig e-post og svindel på nett. Årets opplæringstiltak for ansatte vil fokusere på hvordan man kan gjenkjenne skadelig e-post. Opplæringen vil også ta for seg hvordan man kan redusere tabuet for de som opplever å bli lurt og opplyse om tiltak som reduserer konsekvenser av skadelig e-post.

I tillegg vil vi i samarbeid med Europols European Cybercrime Centre (EC3) og ENISA rette oppmerksomheten mot svindel på nett.

Les mer om tema under Nasjonal sikkerhetsmåned 2018

Innhold i opplæringspakken 2018

NorSIS med samarbeidspartnere utarbeider hvert år en opplæringspakke i informasjonssikkerhet spesielt rettet mot små og mellomstore bedrifter. Opplæringspakken inneholder e-læring samt digitalt kampanjemateriell som PPT-presentasjon, plakater, filmer og brosjyrer.
Les mer om opplæringspakken

Om årets e-læring
I år har vi inngått samarbeid med XtraMile som leverandør av e-læring, og med XtraMile på laget kan vi i år tilby følgende:

 • 8 moduler e-læring utarbeidet av NorSIS. Disse modulene er planlagt ferdigstilt i løpet av juni 2018, så endringer i titlene kan forekomme:
  • Falske e-poster – hva er det, hvem sender dem og hvorfor gjør de det?
  • Avsløre falske e-poster – falsk avsender
  • Avsløre falske e-poster – vedlegg, lenker og svindelmetoder
  • Sikker pålogging
  • Aktivere totrinnsbekreftelse på Facebook
  • Hold programvaren oppdatert
  • SMS-svindel – smishing
  • Svindel i sosiale medier
 • Gjennomføringsstatistikk for alle virksomheter.
 • Egen kursportal for virksomheter med over 100 ansatte (ut november). Med tilgang til egen kursportal kan virksomheten selv tilpasse kurset til virksomheten, for eksempel ved å benytte egen logo i kurset og tilpasse de rådene som gis i henhold til interne rutiner.
 • Mulighet for å bestille utvidede pakker fra XtraMile med flere leksjoner, webseminar m.m.

Bestill
For bestilling av opplæringspakken: xtramile.no/sikkerhetsmaneden2018
For bestilling av sikkerhetspåminnelser (gadgets): norsis.no/nettbutikk

Kontakt oss
Skulle du ha noen spørsmål om Nasjonal sikkerhetsmåned 2018 eller opplæringspakken, ta kontakt med NorSIS på telefon 400 05 899 eller send en mail her.

Detaljer
OsloMet, Pilstredet 32
Arrangør
 • NorSIS
 • Telefon:
  400 05 899
 • E-post